Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Traditionell britisk mat, Fish and chips serverad med iskall öl

Biografbaren

Biografbaren i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna är en bar, restaurang och livescen i funkisstil som bjuder på uppsluppet häng, eminent livemusik, stand-up och skön nostalgi från filmens fantastiska värld.

Maträtter från filmens värld

Maträtter från filmens värld

Ett flertal rätter på menyn associerar till filmens värld. Här finns till exempel hjort­filé Deer Hunter, moules frites de Louis de Funès och hamburgaren Royale with Cheese.

En pånyttfödd stadsdel och en återupplivad biograf och kultur i mängder

Biografbaren har gett nytt liv till stadsdelen Nyfors och sedan premiären 2014 har goda recensioner haglat över krogen. Konceptet bygger på ett nära samarbete med grannen, kulturhuset Royal, som bland annat visar kvalitéts film och livestreamad opera.

I baren och på terassen underhåller ofta DJ:s och olika artister. I biosalongen arrangeras konserter som drar stor publik. Weeping Willows frontfigur Magnus Carlson tilldelade Biografbaren titeln ”Snyggaste baren i landet” efter en spelning. Ansvarig för musik- och artistbokningar, och även en av eldsjälarna bakom Biografbaren är musikprofilen Patrik Kolar.

På Biografbaren kretsar mycket kring film och musik. Originalaffischer som avbildar Marilyn Monroe, Groucho Marx och en rad filmstjärnor från förr pryder väggarna. Det, liksom att menyn består av rätter inspirerade från filmens värld och att musiken som hörs i högtalarna ofta är gamla godingar, piggar upp besökarnas sinnen och minnen. 

Kontakt

Telefon: +46 16-12 00 40

Adress: Järntorget 2, 632 27 Eskilstuna

Webb: facebook.com/Biografbaren

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.