Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Ett stort fat med eritrianska maträtter. Någon form av tunnbröd och olika röror med ett kokt ägg i mitten.

Asmrino

Restaurangen Asmrino ligger cirka en kilometer från Fristadstorget i Eskilstuna, och erbjuder eritreanska smaker.

Smaker från Eritrea och mellanöstern

På Asmrino, vars namn är inspirerat från Eritreas huvudstad Asmara serveras främst rätter från just Eritrea. Men även klassiska rätter från både Irak och Syrien finns med på menyn. Den som vill prova på eritriansk mat kan välja mellan rätter som dorho, kitfo och shekla. Gemensamt för många av rätterna är en kryddstark smak där chili och kryddblandningen berbere är vanliga ingredienser. Även smör som är smaksatt på olika vis är ofta förekommande i eritriansk matkultur.

Frukost, lunch och middag på plats eller som take-away

Redan på morgonen är gäster välkomna till Asmrino. Då serveras frukostmenyn som senare under dagen övergår till lunch och sedan middag. För den som önskar att avnjuta sin måltid på annan plats erbjuds både take-away och hemkörning.

Omslagsfoto: Alice Öberg


Kontakt

Telefon: 073-906 46 49

Adress: Gillbergavägen 10A

Webb: Asmrino på Facebook

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.