Till vänster en närbild på flaskor med äppelmust, i mitten Eskilstuna Matkulturs logotyp, och till höger en kvinna står vid ingången till en butik med en skylt som informerar om mathantverk och öppettider.

Eskilstuna matkultur

Besök Eskilstuna matkultur för hemgjorda delikatesser från lokala råvaror. I butiken i Rademachersmedjorna hittar du unika mathantverk och lokalhistoriska produkter.

Bär, frukt och grönt efter säsong

Att förädla lokala råvaror till naturliga och hållbara livsmedel med spännande smaker ligger Eskilstuna matkultur varmt om hjärtat. I butiken vid Rademachersmedjorna kan man upptäcka ett sortiment av egentillverkade produkter, varsamt framställda genom metoder som pressning, torkning, kokning och fermentering, allt utan onödiga tillsatser. Butiken erbjuder även mesost som en del av regionens kulinariska historia, unika örttinkturer, kryddor, pepparkakor och hemgjord senap. För de som uppskattar genuint mathantverk finns även kulturspannmål, malt i en liten kvarn, perfekt för hemlagat bröd och gröt.

Grönsaksstudio vid Närjeholme

På Närjeholmevägen 23, inte långt från centrala Eskilstuna, ligger Eskilstuna matkulturs grönsaksstudio. Här erbjuds kurser där deltagare kan lära sig att hantera bär, frukt och grönsaker på olika sätt. Kurserna täcker allt från att göra drycker och torka mat till att göra marmelad. En bra aktivitet för grupper som är intresserade av att lära sig något nytt och kreativt.

 

Kontakt

Telefon: +46 70-620 59 47

E-post: karinskan.liljegren@gmail.com

Adress: Rademachergatan 46A, 632 17 Eskilstuna

Webb: eskilstunamatkultur.se