Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Matlagning på stormkök ute i naturen

The Edible Country - Ekeby Våtmark

The Edible Country Eskilstuna är en bokningsbar gör-det-själv-upplevelse med fokus på lokalproducerade och vegetariska råvaror i det natursköna området Ekeby Våtmark.

The Edible Country - en hållbar matupplevelse i Eskilstuna

Boka en hållbar matupplevelse i Sveriges största anlagda våtmark. Du hämtar ut en picknickkorg med råvaror, recept, köksredskap, stormkök samt tallrikar, glas och bestick och beger dig till platsen på egen hand. Väl på plats i Ekeby våtmark lagar du och ditt sällskap maten på egen hand vid det anvisade bordet.

Tema: Hållbarhet
Bordets placering: Ekeby våtmark, strax intill ReTuna Återbruksgalleria

Picknickbord vid Ekeby våtmark

Fotograf: Per Groth

Hållbarhet står högt på agendan i Eskilstuna

Välkommen till Eskilstuna, ”the World Capital of Recycling” enligt den brittiska tidningen the Guardian. I Eskilstuna driver vi miljöarbetet längre än de flesta andra städer och är en förebild internationellt. Här finns världens mest avancerade optiska sopsortering, världens första Återbruksgalleria och Sveriges största anlagda våtmark. Vi kallar det MiljöEvolution!

Ekeby Våtmark är Sveriges största anlagda våtmark och är ett vackert och unikt naturområde med ett rikt fågelliv, dammar och fina promenadstigar.

Passa gärna på att ta en promenad i den vackra och unika omgivningen och gör ett besök på närliggande ReTuna Återbruksgalleria.

Om kampanjen The Edible Country

The Edible Country är en internationell kampanj som initierats av Visit Sweden. Robusta träbord har placerats ut över hela Sverige, från norr till söder. Här uppmanas besökaren att själv tillaga sin egen måltid, mitt i naturen med lokala råvaror. Borden har olika teman, och således olika menyer och recept.

I Sörmland finns tre bord. Ett i Eskilstuna med hållbarhetstema, ett i Nyköping med slott och äppeltema slutligen ett bord i Strängnäs med jakt och vilt-tema.