Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Dukat bord ute i naturen i Ekeby våtmark på sommaren

The Edible Country - Ekeby Våtmark

The Edible Country och The Drinkable Country Eskilstuna erbjuder två bokningsbara mat- och dryckesupplevelser med fokus på lokalproducerade och vegetariska råvaror i det natursköna området Ekeby Våtmark.

The Edible Country - en hållbar fikaupplevelse i Eskilstuna

Boka en hållbar fikaupplevelse i Sveriges största anlagda våtmark. Du hämtar ut en fikapåse fylld med lokala produkter från Sörmland, och beger dig till platsen på egen hand. Väl på plats i Ekeby våtmark njuter du och ditt sällskap av fikat vid bordet ute i naturen.

Tema: Hållbarhet
Bordets placering: Ekeby våtmark, strax intill ReTuna Återbruksgalleria

  • Upplevelsen är bokningsbar mellan juni - september 2021.
  • Fikapåsen hämtas upp hos Printz Bageri Eskilstuna på Kungsvägen 8.
  • Ni sitter utomhus under hela upplevelsen, observera att bordet inte har något tak.
  • Maxantal 12 personer, minsta antal deltagare två personer.
  • Upplevelsen kan ta allt ifrån ca 2-5 timmar, beroende på hur länge ni vill stanna vid bordet.

The Drinkable Country - en hållbar dryckesupplevelse i Eskilstuna

Boka en hållbar dryckesupplevelse i Sveriges största anlagda våtmark. Du träffar sommelieren Nils Rosvall, som guidar dig genom en dryckesprovning med lokala och hantverksmässigt tillverkade drycker från Sörmland. Dryckesprovningen sker på plats i Ekeby våtmark där du och ditt sällskap får testa olika smaker vid bordet mitt ute i naturen.

Tema: Hållbarhet
Bordets placering: Ekeby våtmark, strax intill ReTuna Återbruksgalleria.

  • Upplevelsen är bokningsbar mellan 13-29 september 2021.
  • Ni sitter utomhus under hela upplevelsen, observera att bordet inte har något tak.
  • Maxantal 12 personer, minsta antal deltagare 6 personer.
  • Upplevelsen tar ca 1,5 timme, och innehåller minst 4 olika sorters drycker och tilltugg.

Hållbarhet står högt på agendan i Eskilstuna

Välkommen till Eskilstuna, ”the World Capital of Recycling” enligt den brittiska tidningen the Guardian. I Eskilstuna driver vi miljöarbetet längre än de flesta andra städer och är en förebild internationellt. Här finns världens mest avancerade optiska sopsortering, världens första återbruksgalleria och Sveriges största anlagda våtmark. Vi kallar det MiljöEvolution!

Ekeby Våtmark är Sveriges största anlagda våtmark och är ett vackert och unikt naturområde med ett rikt fågelliv, dammar och fina promenadstigar.

Passa gärna på att ta en promenad i den vackra och unika omgivningen och gör ett besök på närliggande ReTuna Återbruksgalleria.

Om kampanjerna The Edible Country och The Drinkable Country

The Edible Country är en internationell kampanj som initierats av Visit Sweden. Robusta träbord har placerats ut över hela Sverige, från norr till söder. Här uppmanas besökaren att själv tillaga sin egen måltid, mitt i naturen med lokala råvaror. Borden har olika teman, och således olika menyer och recept.

The Drinkable Country är också en internationell kampanj med fokus på lokalproducerade hantverksmässiga alkoholfria drycker. Dryckesprovningarna genomförs vid samma plats som borden vid The Edible Country.

I Sörmland finns fyra bord. Ett i Eskilstuna med hållbarhetstema, ett i Nyköping, ett bord i Strängnäs och ett bord i Trosa.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.