Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Bord och stolar i trä. En vas med blommor på ett bord.

Mary’s Café och Mary's Döttrar B&B

Mary’s Café bjuder på en skön blandning av mat, musik, konst och inredning och ligger i lantliga och idylliska Åkerby, strax utanför Torshälla. Här drivs också ett litet B&B.

Mat, musik och mumsig fika

På Mary’s Café serveras både hembakade godsaker och lättare luncher. På lördagar dukas det upp för afternoon tea och på söndagar serveras en dignande brunch, som blivit mångas favorit. Mary’s kök använder sig i möjligaste mån av ekologiska råvaror från närliggande producenter. Du kan njuta av allt det goda i den lummiga trädgården, som är full av äppelträd, eller i det trivsamma växthuset. Sommartid arrangeras konserter, med både kända och lokala artister, i den mysiga trädgården.

Galleri, bed & breakfast och butik

Det är inte bara god mat, konserter och en härlig omgivning som erbjuds. Här finns också ett galleri där konstnärer och fotografer ställer ut sina verk. I anslutning till caféet ligger en hemtrevlig villa kallad ”Marys döttrar”, ett bed and breakfast med tre dubbelrum. Här kan du vakna upp utvilad och äta en god frukost i den gemytliga trädgården. I butiken hittar du närproducerade godsaker samt unika inrednings- och trädgårdsprodukter.

Sommar som vinter

Mary’s Café och Butik är mest välbesökt sommartid men har öppet andra delar av året. Det är mysigt även vintertid där fallande snö, en sprakande brasa och marschaller i trädgården bringar en härlig stämning. Den stämingen följer med in i matsalen och skänker julborden som serveras på Marys en trevlig atmosfär.

En plats att trivas på

Det är svårt att sätta fingret exakt på vad som gör ett besök på Mary’s så speciellt. Kanske är det doften av äppelblomster från fruktträdgården som ackompanjeras av doften av nybakat från köket. Kanske är det charmen av de röda stugorna i en miljö som ser ut att vara hämtad ur en Astrid Lindgren berättelse. Kanske är det den avslappnade stämningen som råder mellan gäster och personal i den trivsamma omgivningen. Förmodligen är det en kombination av alla dessa saker. En sak är i alla fall säker, ett besök på Mary’s Café och Butik är något som stannar kvar i minnet, något man gärna gör om igen.

Kontakt

Telefon: +46 16-35 01 05

E-post: info@maryscafe.se

Adress: Åkerbyvägen 2, 635 09 Eskilstuna

Webb: maryscafe

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.