Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Barn som leker

Parken Zoo med djurpark, nöjespark och bad

Parken Zoo är ett av Eskilstunas största besöksmål. Bekanta dig med tamdjur och upplev exotiska djur, åk karuseller och plaska loss i utomhusbadet - allt på samma biljett!

Djurparken har ett av Sveriges största tamdjurparker ”Lilla Zoo”

Djurparken har under de senaste åren byggt ut och satsat på ett stort område med tamdjur. Här kommer du som besökare riktigt nära djuren. I ”Lilla Zoo” bor bland annat får, getter, alpackor, minigrisar, höns, kaniner och marsvin.

En ung flicka i rosa tröja står invid en Alpacka.

Träffa djur från världens alla hörn

I Djurparken kan du också beskåda exklusiva arter som exempelvis gepard, asiatiskt lejon och världens största ödla – komodovaranen. Många av parkens djur ingår i livsviktiga projekt för att bevara arterna. I samarbete med andra djurparken världen över arbetar Parken Zoo för att bevara utrotningshotade djurarter i olika typer av bevarandeprojekt.

Nöjespark, scener & lekland

I nöjesparken finns flera åkattraktioner anpassade för yngre barn.

I djurparken finns många olika klätterställningar och skojiga lekområden.

Nöjesparken och vissa inomhusområden är tillfälligt stängda på grund av Covid-19.

Bada och bo på zoo

I tempererade Parkenbadet kan du ta en välbehövlig paus i solen. Strax intill badet ligger Parken Zoo Camping & stugby för dig som vill få ut det mesta av ditt besök

Boka ditt besök i förväg under corona/covid-19

Parken Zoo begränsar antalet besökare för att undvika trängsel. Alla besökare måste boka sitt besök i förväg, även du som har säsongskort.

Turistinformation – InfoPoint

Parken Zoo är en auktoriserad InfoPoint. Passa på att se och uppleva mer av Eskilstuna när du ändå är här! Botanisera bland kartor och broschyrer över besöksmål och aktiviteter i närområdet och få hjälp med enklare frågor.

PLACEHOLDER TEXT!

Kontakt

Telefon: +46 16 10 01 00

E-post: info@parkenzoo.se

Adress: Flackstavägen 13B, 632 22 Eskilstuna

Webb: parkenzoo.se