Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Ungt par med campingutrustning i vagnar

Hemester i Eskilstuna

Hemester, hemmasemester, staycation, svemester och så vidare. Oavsett vad man väljer att kalla det, är någon form av hemma-nära semester att räkna med i sommar.

På den här sidan tipsar vi om saker du kan se, göra och uppleva under rådande omständigheter i Eskilstuna med omnejd.

Hemma-nära och trygga upplevelser för alla

Oavsett om du bor i Eskilstuna, eller är på besök, är det otroligt viktigt att vi värnar om varandra. Håll avstånd och stanna hemma om du känner dig sjuk. Det gäller naturligtvis även vid utomhusaktiviteter.

Smaka på Eskilstuna

Hur smakar Eskilstuna egentligen? Vi tipsar om lokalt mathantverk, gårdbutiker, självplock, lantliga caféer och mycket mer.

Naturupplevelser

Paddla kajak i Mälaren, vandra på Sörmlandsleden eller cykla mountainbike? I Sörmland har vi en fantastisk natur. Bota hemmablindheten och upptäck nya hemma-nära naturupplevelser.

Kul tillsammans med barnen

I Eskilstuna finns det mycket roligt att hitta på tillsammans med barn. Ett besök på Parken Zoo, Munktellbadet och Eskilstuna Stadsmuseum är givet. Men det finns mycket mer att upptäcka! Spana på fladdermöss i Nybyparken, ta en båttur på Mälaren, ät glass i Torshälla och rasta benen i Långbergsparken.

Hotellövernattning = lyxig semesterkänsla

Ibland kan det vara svårt att varva ned, och verkligen koppla av när man är hemma i sin vanliga miljö. Passa på att checka in på hotell, ta sovmorgon, njut av hotellfrukost, slipp städning och släpp alla måsten.

Konsumera kultur

Upptäck den offentliga konsten, gå på konstutställning, lär dig mer om Eskilstunas historia eller ta en cykeltur i runornas spår?

En aktiv semester

Pulshöjande semesteraktiviteter? Cykla MTB, paddla i Eskilstunaån eller i vackra Mälaren, vandra på Sörmlandsleden eller testa Torshällas nybyggda OCR-bana.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.