Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Allt ska ändå rivas - Hilda Westerberg

16 sep - 07 okt
08.00 - 16.00
Eskilstuna folkhögskola

”Det är inte som att komma hem längre” säger min vän till mig när vi promenerar hem från den sista Kirunafestivalen någonsin i gamla centrum.
Midnattssolen skiner på oss genom avspärrningsstaket som nu omger delar av staden. På vissa ställen snubblar man nästan på sprickorna som gruvan lämnat efter sig i marken.

Utställningen ”Allt ska ändå rivas” är en samling verk inspirerade av ett självbiografiskt bokprojekt bestående av serier och illustrationer som skildrar vardagen i Kiruna under en pågående stadsomvandling.

Temat flätas samman med min personliga historia och norrländska rötter i den lilla byn Lainio utanför Kiruna.
Varje verk representerar ett minne och en känsla som bidrar till historien om Kiruna, likt tegelstenar i stadens snart bortforslade fasader.

Samlingen kombinerar serierutor och digitala tekniker med glansiga textiltryck och detaljrika broderier.

Utställningen bygger på en historia om kärlek och ilska, sentimentalitet och framtidshopp. Bortskämda stockholmare och söta små djur. - Förlikande, förlåtelse men kanske främst om att försöka börja om. Allt inbäddat i färgglad rörelse kantad med humor och självupplevda anekdoter.

Mitt konstnärliga arbete tar form i analogt och digitalt tecknande på iPad blandat med klassiska metoder som textilhantverk och grafik. Min process är intuitiv och jag går dit historien tar mig. Det har lett mig till många platser i Sverige men för tillfället bor jag i Malmö där jag under 3 år studerat på Serieskolan.

Serieromanen kommer ut under 2023.

Utställningen kan ses vardagar 8.00-16.00 under perioden 16 september-7 oktober.

Utställningen kan också ses under Eskilstuna kulturnatt lördag 17 september.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.