Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

VI ÄR MÅNGA - musiker i Eskilstuna

09 mar - 08 mar
00.00
Eskilstuna stadsmuseum

Varsågod, här är musiker från förra seklets början tills alldeles nyss. Här samsas pianister, jazzbönor, dragspeldrottningar och sångerskor med punk­gitarrister, proggband och popprinsessor.

Men det här är väl inte Eskilstunas musikhistoria? Alla var ju inte tjejer. Samma fråga fast tvärtom har kunnat ställas när samlingsskivor, jubileums­konserter och listor över viktiga artister bara berättat om manliga musiker och sångare. Så nu gör vi plats på scen för Towa, Majken, Rigmor, Tina Tarm och alla de andra.

I utställningen kan du stå på scen tillsammans med Towa Carson och Anni-Frid Lygstad, spela gitarr i parken och gå på 90-talssvartklubb.

Som grund till utställningen ligger boken "Herrarnas kalas – och de kvinnliga musikerna i Eskilstuna” som kommer ut i vår på Gidlunds förlag. Initiativtagare till boken och utställningen är Marie Selander, musiker, kompositör och författare, Frida Herchenröther, artist, låtskrivare och arrangör samt Emma Gustafsson, skribent och musicerande sjukhusclown.

Initiativ och research: Marie Selander, Frida Herchenröther och Emma Gustafsson.
Form och produktion: Eskilstuna stadsmuseum

---

Utställningen invigs 8 mars 2022, 16.00-18.30.

---

Eskilstuna stadsmuseums ordinarie öppettider är onsdag-fredag 12.00-16.00 och lördag-söndag 10.00-16.00. Avvikande öppettider hittar du på stadsmuseets hemsida.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.