Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Utställning med Bo Englund

27 nov - 16 jan
00.00
Ebelingmuseet

Med verk från 80-talet fram till idag presenteras en variationsrik och generös tillbakablick på ett spännande och fortsatt verksamt konstnärskap.

Bo Englund är bosatt och verksam skulptör i Strängnäs. Han är född i Munkfors, Värmland år 1929 och har en bakgrund både som journalist och keramiker. I sin konst arbetar han i brons, lera, trä, järn, stål och sten med verk som i sina, inte sällan, organiska former inbjuder till beröring.

Med en visuellt avskalad enkelhet återkommer teman som Yin-Yang, Genesis, Ikaros, Tvåhet och Venus. Samtliga med rötter till tusenårig kultur som utgår från livets födelse, ägget, grodden och fröet. Teman för frigörelse, närhet, fruktbarhet bland många andra uttryck i försök att gestalta livet.

Bo Englund har deltagit i ett flertal separat- och samlings­utställningar i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Tyskland, Italien. Han finns bland annat representerad i Eskilstuna kommun där hans skulpturgrupp "Morforgenes" finns att se i Holmbergs­parken i Torshälla och skulpturgruppen "Vingspel II" i Stads­parken i Eskilstuna.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.