Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Zontas skoutställning på Kungsgatan 16

22 nov - 10 dec
00.00

Eskilstuna Zontaklubb har färgat 249 par skor orangea för att symbolisera varje kvinna i Eskilstuna som under året polisanmält våld av en närstående. I Eskilstuna var det 249 kvinnor som polisanmälde våld under 2020 men ännu fler lever med våldet i det tysta.

Den 25 november är det internationella dagen mot våld mot kvinnor, då startar 16 dagar mot könsbaserat våld. Zontaklubbar från norr till söder gemensam sak för att på olika sätt ge röst för kvinnors rätt till ett liv fritt från våld, hot och trakasserier. Under kampanjen Zonta Says No uppmanar vi alla att vara med och bidra till en förändring, att våga agera vid misstanke om brott. 16 dagar mot könsbaserat våld fortsätter fram till och med den 10 dec som är den internationella dagen för mänskliga rättigheter

Zonta ger finansiellt stöd till flera projekt för jämställdhet och mänskliga rättigheter, ofta i samarbete med olika FN-organ. Projekten inriktar sig bland annat på att främja kvinnors hälsa, utbildning och ekonomi och att avskaffa könsbaserat våld, barnäktenskap och människohandel.

Zonta kommer även att ha en utställning på stadsbiblioteket.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.