Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Ayedin Ronaghi – The Gathering

13 mar - 22 aug
00.00
Eskilstuna konstmuseum

Den persiska mattan är en stark kulturell symbol, full av små berättelser och stora historier. Här har familjesammankomster och middagar ägt rum och format en hel kultur och dess historia. En historia som också vittnar om splittringar på grund av decennier av våldsamma konflikter, så svåra att flera generationer valt att inte prata om dem.

Genom att använda mattan som symbol för denna splittring och tystnad repar Ayedin Ronaghi upp dem. Knuta för knuta. Tråd för tråd. Det är ett mödosamt och långsamt arbete. Det pågår i månader. En ordlös handling som symboliserar de outtalade, svåra och såriga samtalen, men också formar något alldeles eget och nytt.

Ayedin Ronaghi är verksam i Stockholm och tog en masterexamen i fri konst från Konstfack 2019, där han visade delar av The Gathering första gången. Hans verk har även visats på Rian designmuseum i Falkenberg och på Norrtälje konsthall utanför Stockholm.