Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Glömda historier

01 jan - 31 dec
00.00
Rademachersmedjorna

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Möt människorna i 1600-talets Rademachersmedjor!

Några av de som en gång bott i området har väckts till liv genom bevarade domstolsprotokoll. På bilder i naturlig storlek möter du dem och deras berättelser. Här finns bland annat Eva Osterburg, vittne i många rättegångar, tillika dotter till manufakturens tyske predikant och lilla Erhard som av en slump hittar kyrkans fattigbössa när han letar mask i en dynghög.

Promenera runt i området och lär dig mer om hur det kunde vara att leva i en smidesmanufaktur i Eskilstuna i slutet av 1600-talet. Utställningen är tillgänglig dygnet runt, året om, utomhus i Rademachersmedjorna. Den bygger på ny forskning och är producerad av Eskilstuna stadsmuseum. Fotograf är Elisabeth Ohlson Wallin.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.