Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Julöl i Slussvaktaren - Ölprovning

11 nov
18.00 - 19.30
Eskilstuna Ölkultur

Elva månader av tolv väljer vi svenskar för det mesta ljus lager när vi köper öl. Men när mörkret faller i slutet av året lyfter försäljningen av mörk lager.

I dag finns fler bryggerier än på länge och i och med det har också utbudet av olika sorters julöl ökat markant på senare år: allt från stout och veteöl till IPA i vintertappning. Ofta är det just dom mindre hantverksbryggerierna som tar ut svängarna och står för de mer originella inslagen inom kategorin julöl.

Under ölprovningen provar vi åtta smakfulla julöl från Svenska hantverksbryggerier med fyra tillhörande appetizers.

Ciceron för ölprovningen är Patrik Svensk, försäljning och marknadschef på Eskilstuna Ölkultur. Han är utbildad öldomare, silvermedaljör i World Cup of Beer, fyrfaldig guldmedaljör i Svenska Mästerskapen i Hembryggd öl och flerfaldig finalist i dom Amerikanska Mästarskapen.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.