Opera på bio: En midsommarnattsdröm

15 okt
15.00 - 18.10
Royal Eskilstuna

Shakespeares saga i Brittens klassiska operaversion visas på Folkets Hus och Parkers biografer. Från Kungliga Operan i Stockholm.

Två unga kärlekspar, mer eller mindre frustrerade, flyr in i skogen för att undkomma konventioner och krav och komma närmare sina sanna jag. Men skogen är inte bara frihet, lust och drömmar – utan också mardröm, djuriskhet och galenskap. I skogen härskar älvakungen Oberon och drottningen Titania, som befinner sig mitt i en äktenskapskris så allvarlig att hela naturen har kommit i obalans.

Trolldom, förvecklingar och förvridna verklighetsuppfattningar gör att allt vänds upp och ned för de kärlekssökande i skogen. En skog som är mer en psykologisk plats än en fysisk, i denna moderna tolkning av Shakespeares odödliga fantasykomedi. Benjamin Britten kortade tillsammans med livskamraten Peter Pears ned Shakespeares text till ett operalibretto och skrev till det drömsk och vacker musik. I Tobias Theorells regi förvandlas den muntra sagan till ett utforskande av det undermedvetna.

Dirigent: Simon Crawford Phillips
Medverkande: Rodrigo Sosa Dal Pozzo, Elin Rombo, Robert Fux m.fl.
Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans kör
År: 2023
Längd 3 timmar
Censur: Barntillåten
Text: Svenska Språk: Engelska

*Inspelad från Kungliga Operahuset i Stockholm.