Retrograd

24 sep
15.00 - 16.00
Lokomotivet

Stig in i en hypnotisk dansupplevelse som utmanar tid och rum när koreograferna och dansarna, Amanda Billberg och Jannine Rivel, tar dig med på en resa in i det okända. Med förhållningssättet att framtiden är bakom oss och historien framför oss får vi i Retrograd uppleva två parallella danssolon smälta samman i en kosmiskt cirkulerande bana.

Med en poetisk vision om framtiden och ett spekulativt berättande utmanar de vår uppfattning av verkligheten och bjuder in oss att omfamna det eviga nuet. Inspirerade av den andiska Aymara-kulturen, som ser det förflutna som en känd horisont och framtiden som ryggsäck full av förpliktelser, vänder dansarna baklänges och rör sig cirkulärt mot ett ständigt nu.

När vi överger oss åt retrogradens rytm, blir tid och rum flytande och formbara, och vi återupptäcker kraften i att med våra kroppar uppleva och känna världen runt omkring oss. Den fängslande koreografin bjuder oss en glimt av en framtid där förnimmandet och dansen leder vägen.

Krediteringslista på medverkande personer i produktionen.
Koreografi & dans: Amanda Billberg & Jannine Rivel.
Livemusik: Karin Johansson.
Ljus: Niklas Kyhlström.
Kostym: Agnes Ersson.
Foto/film: Petra Koppla Dahlberg.

En produktion av Mer Dans åt Folket. Med stöd av: Region Sörmland, Region Västmanland, Eskilstuna kommun, SITE Sweden, Omställningsberättelser.
Tack till Dans i Sörmland och Scenkonst Sörmland.