Katarina Gospic: Hjärnstretching – hur du navigerar i en hyperuppkopplad värld

Visste du att vi har samma hjärna idag som vi hade för 40 000 år sedan? Samtidigt går den tekniska utvecklingen i rasande takt. För att bli framgångsrika och balanserade i den nya digitala eran måste vi förstå var vi kommer ifrån och vart vi är på väg.

Allt för sällan diskuterar vi vikten av att blanda tankar, perspektiv och idéer. Trots det är mixandet av tankar grogrunden för innovation och kreativitet. Att omge sig med de som alltid håller med betyder ofta att tankarna har tänkts förut. Men där motsatser möts skapas liv. Du kan tänka på det som en form av hjärnstretching. När vi stretchar hjärnan vidgar vi perspektiven och stimulerar nya tankar, och det är precis vad du kommer att göra under den här föreläsningen! Du kommer att lära känna din hjärna genom experiment och börja fundera på hur den digitala tsunamin påverkar dina tankar, känslor och beteenden. Det blir en utmanande föreläsning där din hjärna spelar huvudrollen. Vågar du?”

Dr Gospic, fysiolog och läkare vid Karolinska Institutet, delar insikter om hjärnan under osäkerhet och hur man håller sig frisk, långsiktigt, i en stressig och föränderlig miljö. Lär dig navigera genom informationsöverflödet och uppnå hjärnbalans. Koppla av, ladda och återuppliva med hjälp av denna inspirerande och viktiga föreläsning.

Föreläsare:
Dr Katarina Gospic, hjärnforskare och prisbelönt författare.

En del av Kunskapsfesten 2023.