Invigning Kunskapfesten - Bidrar AI till en bättre värld?

Kom på Kunskapsfestens invigning!

Musik med Rikard Lindell som är docent i data­vetenskap med forskning inom interaktions­design, kodhantverkare, upplevelsedesigner och kompositör av elektroakustisk musik vid Mälardalens universitet.

Joakim Jardenberg, strateg Volvo Group, tar oss igenom den brännande heta frågan om AI bidrar till en bättre värld? Tills sin hjälp i denna fråga har han med två forskare som båda bidrar med intressanta synvinklar på ämnet. Joakim har bland annat haft titeln internetchef (!) och har jobbat med internet och digitalisering för myndigheter, kommuner och företag sedan 90-talet.

Katarina Graffman är filosofie doktor i kulturantropologi vid Uppsala universitet, debattör, författare, poddare, programledare och föreläsare. Baserat på över 20 års kontinuerligt pågående antropologiska studier av människan bland annat som konsument, med speciellt fokus på digitalisering och mediekonsumtion och hur människors beteenden förändras av ny medieteknik.

Christer Norström har en doktorsexamen i teknik samt är docent i mekatronik och professor i datorteknik. Han har för närvarande uppdrag på Mälardalens universitet. Tidigare har han bland annat varit vd för ABB Industri­gymnasium och vd för RISE Research Institutes of Sweden.

Musikunderhållning med artisten Dotter.

Konferencier: Sara Arvidson, kommunikationschef, Mälardalens universitet.

Medverkar gör också Josephine Helleday (S), kommun­styrelsens vice ordförande i Eskilstuna kommun, samt Sara Seltborg, verksamhetsledare för Kunskapsfesten.