Konsert med Okra Playground

30 sep
20.30 - 21.45
Scenkonst Sörmland

Det finska bandet Okra Playgrounds musik är en kombination av finsk folkmusik, electro och pop-rock där de urgamla instrumenten kantele och stråkharpa (jouhikko) möter moderna instrument och tongångar. Tre kraftfulla kvinnoröster, aktuella texter, hypnotiserande rytm och musikalisk energi skapar ett energiskt och sprakande sound.

Deras tredje album "Itku" släpptes i oktober 2022 och vann den europeiska kategorin i årets upplaga av den prestigefyllda Songlines Music Awards. På scen målar gruppen upp en hisnande bild av en värld av skuggor och ljus. Under 2022-23 har gruppen spelat långa turnéer framförallt i USA men också i Europa och detta är Okra Playgrounds första spelning i Sverige sedan 2019.

Medverkande:
Maija Kauhanen – sång, kantele
Päivi Hirvonen – sång, fiol, stråklyra
Essi Muikku – sång, kantele
Sami Kujala – elbas
Veikko Muikku – dragspel, synthesizer
Oskari Lehtonen – slagverk

Konserten är ett samarbete mellan Scenkonst Sörmland och Eskilstuna kommun.

-----
Under Kulturnatten går ett danståg, en dansande parad, mellan de dansevenemang som sker under kvällen. Välkommen att dansa med eller titta på!

Ca 21.40-21.50 Danståget går från Lokomotivet till Scenkonst Sörmland för att sedan fortsätta efter konsertens slut.

Ca 21.50 Danståget går från Scenkonst Sörmland till Hamnparken via stadsparken och Nybron för Kulturnattens avslutning 22.30.

----
En del av Eskilstuna kulturnatt 2023. Som ett ljus i höstmörkret lyser Kulturnatten upp Eskilstunas gator, torg och scener med aktiviteter och upplevelser för alla åldrar.