Martin Sturfält med solister ur Kungliga Filharmonikerna - Beethoven, Maier-Röntgen och Brahms

27 jun
19.00 - 21.00
Skensta Theater

Konsert med verk av Ludwig van Beethoven, Amanda Maier-Röntgen och Johannes Brahms.

Pianisten och sörmlänningen Martin Sturfält tillhör de främsta från Sverige. Särskilt hans arbete med den svenska musiken har uppmärksammats med kritiker­rosade inspelningar av Stenhammar och Wiklund. 2010 flyttade han tillbaka till Sörmland från London. Han är flitig solist hos såväl svenska som utländska symfoniorkestrar och konserthus.

Som hängiven kammarmusiker samlar Sturfält nu kring sig solister ur Kungliga Filharmonikerna i Stockholm vid två konserter.

I den första medverkar Filharmonikernas andre konsert­mästare Patrik Swedrup. Han har en gedigen bakgrund, bland annat som konsert­mästare i Norrköpings Symfoniorkester, Uppsala Kammarsolister, och Kungliga Hovkapellet. Han är en engagerad kammar­musiker och framträder ofta som solist.

Markus Maskuniitty, Skensta Theaters Kammar­musikfestivals upphovsman, står också på scenen i den här konserten. Han är internationellt känd och innehar sedan 2000 en professur vid Musik­högskolan i tyska Hannover. Som solohornist i bland annat Kungliga Filharmonikerna, Berlin­filharmonikerna och Finska Radioorkestern har han skapat sig ett stort namn.