Workshop: Spel som pedagogiskt verktyg - Expedition Mundus

Välkommen till en rolig och annorlunda workshop i vetenskapsspelet Expedition Mundus. Spelet är ett pedagogiskt och interaktivt spel, utformat för att lära barn och ungdomar om vetenskap på ett roligt sätt. Spelet går ut på att med hjälp av vetenskaplig metod utforska en ny värld. Under workshopen får du som lärare testa spelet och lära dig hur du kan använda det som ett pedagogiskt verktyg i din undervisning.

Expedition Mundus är ett väletablerat vetenskapsspel både i Sverige och på kontinenten. Det är uppskattat av lärare både för innehållet i, och tanken bakom spelet och för att deltagarna får vara aktiva, diskutera och röra på sig.

Spelet är utvecklat av den unga akademin i Holland, De Jonge Akademie och lanserades på svenska av Sveriges unga akademi 2015.

Medverkande:
Workshopen leds av Anna Danielsson, professor i naturvetenskapsämnenas didaktik på Stockholms universitet och ledamot i Sveriges Unga Akademi. Hon har tidigare varit verksam vid Uppsala universitet, King's College London och University of Cambridge.

Målgrupp för workshopen:
lärare, pedagoger och andra som jobbar med barn och unga.
(På fredagen finns en workshop för elever)

En del av Kunskapsfesten 2023.