Eskilsgalan 2023

11 nov
18.00 - 01.00
Elite Stadshotellet

35 år av uppmärksamhet!

Den 11 november 2023 arrangeras den 35:e Eskilsgalan då vi än en gång får dela ut sex statyetter, nu med nummer 205 till och med 210. Samtidigt delar Stiftelsen Fredrik Lindströms Minne ut sex stipendier till välförtjänta, studerande ungdomar med anknytning till Eskilstuna.

Precis som de första 34 åren är syftet att uppmärksamma och hedra goda exempel och bra förebilder som på olika sätt lyfter fram Eskilstuna. De sex statyetterna är var och en unika konstverk i brons. De har formgivits av den numera avlidna konstnären Marita Norin som varit verksam i Eskilstuna och har sedan början varje år gjutits på Herman Bergmans Konstgjuteri.

Den allra första statyetten tilldelades skridskoåkaren Tomas Gustafsson, som genom framgångsrika idrottsprestationer, inte minst i de olympiska spelen 1984, varit en god ambassadör för Eskilstuna. Bland övriga som tilldelats denna statyett finns många namnkunniga, som till exempel glaskonstnären Åsa Brandt, handbollsmålvakten Tomas Svensson, artisten Christer Lindarw, Miss Universum Yvonne Ryding, fotbollsspelaren Kennet Andersson, gruppen KENT, konditorn Magnus Johansson och krögaren Ulf Wagner. Bland statyettmottagarna finns såväl kända personer som personer vars insatser utförts mer anonymt och helt utan egennytta. Gemensamt för dem alla är att de i Eskilstuna har varit goda förebilder inom sina respektive områden.