Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Eskilstuna filmstudio: "Belfast"

29 sep
19.00 - 20.40
Royal Eskilstuna

Nordirland i slutet av 1960-talet. Buddy bor med sin mamma och pappa i Belfast. På deras Bullerby-idylliska gata växer han upp bland vänner och bekanta. Pappa jobbar i England under veckodagarna. Farmor och farfar bor några hus längre bort.

En dag vänds den lugna tillvaron dramatiskt upp och ned när protestanter och katoliker drabbar samman. Grannar blir fiender och gränser sätts upp. I händelsernas centrum står Buddy, en ung pojke som närmar sig tonåren. Buddys liv är fyllt av familjekärlek, lekfullhet och blomstrande romantik. Men då hans älskade hemstad drabbas av allt större oroligheter, står hans familj inför ett viktigt val. Ska de hoppas på att konflikten kommer att gå över eller ska de lämna allt de känner till bakom sig, för ett nytt liv.

Kenneth Branaghs självbiografi "Belfast" är en vacker berättelse om en svår period i Nordirland och Irlands historia. Branagh skyr varken råhet eller komik. Tunga scener om familjens hårda ekonomiska bekymmer varvas med våldsamma gänguppror och roliga dansscener. Kenneth Branagh sa det bäst själv när han dedikerade filmen såhär: "För de som lämnade, för de som stannade och för alla de som vi förlorat"

Regi: Kenneth Branagh.
Land: Storbritannien, 2021.
Längd: 1 timme och 37 minuter.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.