Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Kurs: plåtåterbruk

27 nov
09.30 - 16.30
ReTuna Återbruksgalleria

Du får grundkunskaper om material och verktyg för att skapa ljuslyktor, lampetter, skopor och annat av konservburkar.

På kursen får du grundläggande kunskaper om material, verktyg och tekniker, till exempel att använda plåtsaxar och olika tänger för att klippa och böja plåt till önskade former. Återbruksmaterial finns i överflöd och möjligheterna vad man kan göra är oändliga! Man kan göra mycket kul och användbart.

Att ta med
Ta med plåtburkar, gärna med tryck, såsom läskburkar, kapsyler, skruvlock och skruvkorkar av olika slag. Prylar att dekorera med; pärlor, paljetter, glasprismor, gamla kakformar kan också vara användbara. Det kommer också att finnas en del återbruksmaterial på plats.

Kursledare
Kursledare är Simon Svennberg, slöjdlärare i Nyköpings kommun och har tidigare arbetat som Länshemslöjds­konsulent i Sörmland och i Kalmar län. Simon är erfaren kursledare och är utbildad i trähantverk och slöjd vid Västerbergs folkhögskola och Sätergläntan, institutet för slöjd och hantverk.

Anmälan
Anmälan görs via länken. Sista dag för anmälan och biljettköp är 7 november 2022.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.