Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Finsk lördagsfilm: Vinski och osynlighetspulvret

22 okt
13.00 - 14.30
Royal Eskilstuna

Vinski och osynlighetspulvret / Vinski ja näkymättömyyspulveri (2021)
Språk: Finska
Textning: Svenska
Trailer: https://www.youtube.com/watch?=UxmKxbRP4S4&feature=youtu.be

Fritt inträde.
Royal bjuder barn på popcorn och festis.
Fika för 20 kr för vuxna.

Juha Wuolijokis Vinski och osynlighetspulvret baserar sig på den av många generationer älskade boken från 1954: ”Koko kaupungin Vinski” (Ungefär: Hela stadens Vinski). Vinski och osynlighetspulvret utspelar sig i den påhittade staden Hömpstad, som har hamnat i en riktig brottsvåg. Inbrott och rån har blivit en del av stadens invånares vardag, och för att hjälpa polisen skulle det nu behövas en riktig superhjälte. Skolpojken Vinski (Kuura Rossi) lär känna en mystisk apotekare (Martti Suosalo), som erbjuder Vinski möjligheten att bli Hömpstads egen hjälte. Apotekarens hemlighet är ett osynlighetspulver, som gör att Vinski kan hjälpa staden som hamnat i klorna på kriminaliteten. Det är ändå inte lätt att vara en superhjälte, när Vinskis mamma Krista (Pirjo Heikkilä) på samma gång har börjat dejta säkerhetsföretagaren Antero (Mikko Leppilampi). Det svåraste för Vinski är ändå att hålla superhjältearbetet hemligt. Han har lovat apotekaren att inte berätta om pulvret för någon, alltså behöver Vinski verkligen vara en osynlig hjälte för att kunna rädda Hömpstad.

Filmvisningen görs i samarbete med Finlandsinstitutet.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.