Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Finsk lördagsfilm: Skruva på, Sixten och Blixten!

03 dec
13.00 - 14.30
Royal Eskilstuna

Skruva på, Sixten och Blixten! / Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! (2016)
Språk: Finska
Textning: Svenska
Trailer: https://youtu.be/7z3SbSdaagA

Fritt inträde.
Royal bjuder barn på popcorn och festis.
Fika för 20 kr för vuxna.

De populära barnbokskaraktärerna bröderna Blixten och Sixten reser med tåg till ett juligt Helsingfors för att träffa sin 9-åriga vän Veera. I staden väntar Veeras fina överraskning! På grund av julruschen har Veera dock blivit försenad till att möta bröderna på tågstationen så Blixten och Sixten beslutar sig för att åka på egen hand till den stora staden.

Vad som väntar är ett helgalet äventyr där Sixten och Blixten ränner runt staden för att hittatill Veera. De ivriga bröderna vill så gärna passa in i staden och vara lik de lokala människorna som förbereder sig inför julen, och de lyckas också ganska väl med detta. På konstmuseet hittar de en ”talangfull” konstnär, i varuhuset blandas julgranen och tomten ihop och kanelkan man ju lägga i armhålan i stället för gröten!
Som tur är tar den klyftiga tjejen Veera saker i sina egna händer och till sist hittar vännernavarandra och till Veeras stora överraskning!

Filmvisningen görs i samarbete med Finlandsinstitutet.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.