Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Opera: Löftet

27 jan
19.00 - 21.35
Royal Eskilstuna

På Förintelsens minnesdag livesänder vi Kungliga Operans urpremiär av Löftet till våra biografer. En vacker berättelse om kärlekens oövervinnerliga kraft.

Löftet är berättelsen om Ava, som skiljs från sin make Teo i ett koncentrationsläger. Efter krigsslutet är hon fast besluten att finna honom igen, och hon är beredd att söka över hela det krigshärjade och traumatiserade Europa. Vi följer med henne på en resa mellan verklighet och dröm, hopp och förtvivlan.

Verket är skapat för Kungliga Operan i ett samarbete med tonsättaren Mats Larsson Gothe och får urpremiär den 27 januari, på den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – en dag för att hedra offren och påminna oss om att vi alltid ska verka för att det ondskefulla aldrig någonsin ska få fotfäste och återuppstå i vårt samhälle.


Dirigent: Stefan Solyom, Regi: Stefan Larsson
Medverkande: Solister, Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans kör
Text: Susanne Marko, Musik: Mats Larsson Gothe

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.