Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Kurs: Plåtåterbruk

12 mar - 13 mar
09.30 - 16.30
ReTuna Återbruksgalleria

Du får grundkunskaper om material och verktyg att av konservburkar skapa ljuslyktor, lampetter, skopor och annat.

På kursen får du grundläggande kunskaper om material, verktyg och tekniker, till exempel att använda plåtsaxar och olika tänger för att klippa och böja plåt till önskade former. Återbruksmaterial finns i överflöd och möjligheterna vad man kan göra är oändliga! Man kan göra mycket kul och användbart.

Att ta med:
Ta med plåtburkar gärna med tryck, läskburkar, kapsyler, skruvlock och skruvkorkar av olika slag. Prylar att dekorera med; pärlor, paljetter, glasprismor, gamla kakformar kan också vara användbara. Det kommer också att finnas en del återbruksmaterial på plats.

Information om kursledaren:
Kursledare är Simon Svennberg, slöjdlärare i Nyköpings kommun men har tidigare arbetat som Länshemslöjdskonsulent i Sörmland och i Kalmar län. Simon är utbildad i trähantverk och slöjd vid Västerbergs folkhögskola och Sätergläntan, institutet för slöjd och hantverk.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.