Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Via länk från ateljén: Oscar Furbacken

07 dec
17.30 - 18.30
Digitalt evenemang

Träffa årets mottagare av Carl-Axel Valéns stipendium, Oscar Furbacken i en digital föreläsning. Vi möts via länk från hans ateljé. Under ca 45 minuter berättar Oscar Furbacken om sitt arbete och du får en inblick i hans dagliga arbetsmiljö, därefter finns tid för frågor och samtal.

Föreläsningen är helt kostnadsfri och görs via Microsoft Teams. För att ta del av föreläsningen behöver du en dator, smart telefon eller en surfplatta med internetanslutning.

Anmälan

Anmäl dig genom att mejla konstmuseet@eskilstuna.se senast måndag 6 december. Du får en bekräftelse tillbaka, med en länk till föreläsningen och instruktioner om hur du ansluter.

Välkommen med din anmälan!

Oscar Furbacken

Oscar Furbacken fascineras av landskap. Begreppet kan föra tanken till romantiska målningar av böljande vyer, men Furbacken intresserar sig snarare för små förbisedda naturfenomen. För honom tycks diverse mikrokosmos av mossor, alger och lavar kunna ruva på tillvarons stora svar, om än i litet format. Med sina filmade och skulpterade världar av biologisk mångfald låter han oss få inblick i en parallell verklighet. En vi kanske missar på grund av all stress och upptagenhet i vardagen? Om vi tar oss tid att titta ordentligt verkar helt nya världar kunna uppenbara sig precis runt knuten.

Oscar Furbacken arbetar både smått och storskaligt med utställningar och offentliga konstverk i ett flertal tekniker. Han är född 1980, bor och är verksam i Stockholm och har en magisterutbildning från Kungliga Konsthögskolan. Han medverkar just nu i Eskilstuna konstmuseums pågående utställning Carl-Axel Valéns stipendiater 2006–2021, då han är 2021 års stipendiat!

Bild: Chambers 4 (detalj), visas just nu på Eskilstuna konstmuseum.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.