Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Kortfilmsdagen: tre filmer om Alfons

21 dec
15.00 - 15.45
Royal Eskilstuna

Välkomna till årets kortfilmsdag! Royal firar årets kortaste dag och det firas med filmvisning för alla åldrar från världens alla hörn. Konceptet startades 2011 i Frankrike och har nu kommit till Sverige tack vare Folkets Bio, som fått stöd från Svenska Filminstitutet.

Alla filmer har fritt inträde. Vi vill dock att ni bokar gratis­biljetter på Royals hemsida. Det går också bra att boka över disken på plats när vi har öppet eller strax innan filmen börjar.

---------

Tre Knattefilmer om Alfons Åberg. Två av dem baserade på böcker – Hur långt når Alfons och Alfons och soldatpappan – och den tredje på ett originalmanus, Alfons leker Einstein.

Hur långt når Alfons
Alfons är nu en skolpojke och funderar på det mesta. Var börjar och slutar allt? Hur mycket av Alfons är egentligen verkligen Alfons? Om man spottar på gatan, är det en bit av en själv som ligger där i spottet?

Alfons och soldatpappan
Alfons har en ny kompis, Hamdi och de leker ofta krigslekar. Hamdis pappa har varit med i kriget, ett riktigt krig. Alfons och Hamdi vill gärna att pappan ska berätta om kriget. Men den här soldatpappan vill inte så gärna berätta…

Alfons leker Einstein
Alfons funderar över uppfinningar och uppfinnare. Tillsammans med Hamidi och Milla gör han en uppfinningsbok och testar en del av dem i praktiken.

Regi: Liller Möller.
Speltid: 40 min.
Land: Sverige (2015)
Åldersgräns: Barntillåten

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.