Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Kortfilmsdagen: 'Topp 3'

21 dec
17.00 - 17.50
Royal Eskilstuna

Välkomna till årets kortfilmsdag! Royal firar årets kortaste dag och det firas med filmvisning för alla åldrar från världens alla hörn. Konceptet startades 2011 i Frankrike och har nu kommit till Sverige tack vare Folkets Bio, som fått stöd från Svenska Filminstitutet.

Alla filmer har fritt inträde. Vi vill dock att ni bokar gratis­biljetter på Royals hemsida. Det går också bra att boka över disken på plats när vi har öppet eller strax innan filmen börjar.


Topp 3
Topp 3 idioter jag hatar:
3. Sveriges statsminister. Eller ja, egentligen vilken politiker som helst som ser till att det känns som att man inte kan bo där jag bor.
2. Mig. Jag är så sjukt less på mig själv. Att jag gillar det jag gillar och att jag inte bara kan göra det lite lätt för mig själv nån jävla gång.
1. Dig.

Så börjar den animerade filmen Topp 3, som vunnit pris på en av världens största HBTQ-filmfestivaler i Los Angeles. I filmen möter vi Anton, som går sista året på gymnasiet när han träffar David och blir hals över huvud förälskad. Men räcker kärleken om man vill leva helt olika liv? En bitterljuv romantisk komedi om kärlek, topplistor och framtidsdrömmar i Norrlands inland.

Regi: Sofie Edvardsson
Speltid: 40 min.
Land: Sverige (2019)
Åldersgräns: Barntillåten

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.