Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Kortfilmsdagen: 'Hösten C/O 2021'

21 dec
18.00 - 19.10
Royal Eskilstuna

Välkomna till årets kortfilmsdag! Royal firar årets kortaste dag och det firas med filmvisning för alla åldrar från världens alla hörn. Konceptet startades 2011 i Frankrike och har nu kommit till Sverige tack vare Folkets Bio, som fått stöd från Svenska Filminstitutet.

Alla filmer har fritt inträde. Vi vill dock att ni bokar gratis­biljetter på Royals hemsida. Det går också bra att boka över disken på plats när vi har öppet eller strax innan filmen börjar.

Flex
En något surrealistisk liten film som bokstavligen kryper under skinnet på en kroppsbyggare och hans ambivalenta självbild. En undersökning av den fina linjen mellan självhat och att älska sig själv.
5 min. I Engelskt tal, svensk text

Magnus är sexig
Efter repetitionerna har den välmenande Johan samlat jämställdhetsgruppen till ett möte på scenen, men samtalet får snart en oväntad och mycket känslig prägel. Skarpt, intelligent och ytterst underhållande om svårigheten att åstadkomma en förändring.
13 min. I Svenskt tal, svensk text

Bad Lesbian
Mitt i en break-up-dimma får vi följa med sjuttonåriga Alexandra under ett avgörande sista dygn i relationen med flickvännen Sally. Det oväntade mötet med Dimitri har dock satt saker ur spel och fokus flyttas istället till den nya killen.
14 min. I Svenskt tal, svensk text

En mammas kropp
Ernestina och Cat, två städare med migrantbakgrunder har jobbat på samma hotell i nästan 4 år. Med tiden har de utvecklat en nära relation och hittat fungerande arbetsrutiner och strategier för att möta kraven från den neoliberala arbetsmarknaden. Filmen följer deras vardag i arbete och vänskap.
8 min. I Svenskt tal, svensk text

The Expected
En gravid kvinna förblöder i badkaret. Förfärat tvingas hennes partner tillvarata det tomma skal som är kvar och hinka upp det uttömda innehållet i akvariet. Sedan fortsätter han sin instängda vardag alltmedan något växer i den blodfyllda glaslådan. En febrigt absurd skräckhistoria om att gå i väntans tider.
15 min. (endast musik)

Midas
Efter en lika mystisk som magisk kväll vaknar Mattias upp bredvid en kvinnlig kopia av sig själv. Han finner sig omedelbart tillrätta i det bekväma sällskapet, men relationen blir snart komplicerad. En skruvad berättelse om den narcissistiska människan.
14 min. I Svenskt och engelskt tal, svensk text

Åldersgräns: Barntillåten

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.