Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Julvisor i Folkstämning - Gyttring

05 dec
19.00 - 21.00
Jädersgården

För femte året i rad ger sig Gyttring ut på vägarna och spelar konserter med det populära konceptet julmusik i folkvise­tappning. Traditionella svenska julsånger blandas upp med keltiskt klingande klassiska jullåtar. Det blir både kända och okända melodier och även någon modern amerikansk julfavorit. Likväl som gemytlig och medryckande folkmusik bjuder en konsert med Gyttring på både allvar och en stor portion humor.

Gyttring är en folkmusiktrio med ursprung från Enköping. De startade för knappt 15 år sedan och har sedan dess dykt djupt ner i folkmusikens många olika grenar. Idag består repertoaren av en blandning mellan svensk, irländsk och amerikansk folkmusik. Genom åren har de kommit att utforma ett unikt musikaliskt uttryck som kantas av en modern instrumentering med tonvikt på sång och knäppinstrument i många härliga konstellationer.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.