Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Via länk från ateljén: Moa Israelsson

09 nov
17.30 - 18.30
Digitalt evenemang

Under hösten bjuder Eskilstuna konstmuseer in till föreläsningar med konstnärerna Mårten Medbo och Moa Israelsson, två av de många konstnärer som finns representerade i Eskilstuna konstmuseums samling. Båda konstnärerna har anknytning till Sörmland och har tidigare ställt ut på Ebelingmuseet.

Vi möts via länk från respektive konstnärs ateljé. Under ca 45 minuter berättar konstnärerna om sitt arbete och du får en inblick i deras dagliga arbetsmiljö, därefter finns tid för frågor och samtal.

Tisdag 19 oktober kl. 17.30–18.30 – Mårten Medbo
Tisdag 9 november kl. 17.30–18.30 – Moa Israelsson

Föreläsningarna görs via Microsoft Teams. För att ta del av föreläsningen behöver du en dator, smart telefon eller en surfplatta med internetanslutning.

Kostnadsfritt men anmälan krävs

Anmäl dig genom att mejla konstmuseet@eskilstuna.se senast dagen innan föreläsningen. Du får en bekräftelse tillbaka, med en länk till föreläsningen och instruktioner om hur du ansluter.

Välkommen med din anmälan!

MOA ISRAELSSON

I Moa Israelssons konst finns en allmän oro för framtiden och världen. Ofta återkommer hon till teman som överlevnad, desperation och sorg. Men här finns även en personlig vinkel där bearbetning och repetition är viktiga inslag. Hon låter sitt arbete ta tid.

Föremålen Moa Israelsson skapar känns bekanta men samtidigt underliga. De liknar föremål vi känner till, men är tillverkade av andra material och i andra dimensioner än vi är vana vid.

Moa Israelsson, född i Ljungby 1982, är verksam i Åkers Styckebruk. Hon är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 2010 och har deltagit i separat- och grupputställningar på flera museer och gallerier både i Sverige och internationellt.


Bild: Verk av Moa Israelsson. Foto: Henrik Mörner, Andreas Bagge, Johan Kammargården.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.