Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Via länk från ateljén: Mårten Medbo

19 okt
17.30 - 18.30
Digitalt evenemang

Under hösten bjuder Eskilstuna konstmuseer in till föreläsningar med konstnärerna Mårten Medbo och Moa Israelsson, två av de många konstnärer som finns representerade i Eskilstuna konstmuseums samling. Båda konstnärerna har anknytning till Sörmland och har tidigare ställt ut på Ebelingmuseet.

Vi möts via länk från respektive konstnärs ateljé. Under ca 45 minuter berättar konstnärerna om sitt arbete och du får en inblick i deras dagliga arbetsmiljö, därefter finns tid för frågor och samtal.

Tisdag 19 oktober kl. 17.30–18.30 – Mårten Medbo
Tisdag 9 november kl. 17.30–18.30 – Moa Israelsson

Föreläsningarna görs via Microsoft Teams. För att ta del av föreläsningen behöver du en dator, smart telefon eller en surfplatta med internetanslutning.

Kostnadsfritt men anmälan krävs

Anmäl dig genom att mejla konstmuseet@eskilstuna.se senast dagen innan föreläsningen. Du får en bekräftelse tillbaka, med en länk till föreläsningen och instruktioner om hur du ansluter.

Välkommen med din anmälan!

MÅRTEN MEDBO

Mårten Medbo är främst verksam som keramiker, men arbetar även med offentlig gestaltning och studioproduktion i glas.

”För mig är leran ett språkligt material. Den gör det möjligt att uttrycka något som annars inte skulle låta sig uttryckas. Det finns något nästan evigt i den möjligheten som binder mig samman med kollegor både framåt och bakåt i tiden.”

Mårten Medbo, född i Järfälla 1964, är utbildad vid Konstfacks linje för glas och keramik. 2016 doktorerade han som den förste i Sverige i forskningsämnet konsthantverk på HDK, Göteborgs universitet. Han är för närvarande verksam som forskningsledare och lektor i keramik på Konstfack.


Bild: Verk av Mårten Medbo. Porträttbild av Andy Liffner.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.