Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Lucia-SUP 2021

13 dec
17.00 - 18.30
Eskilstunaån

Var med och sprida lite ljus på Eskilstunaån på Luciadagen. Vi ser till att gå all in med allt ljus vi kan hitta och fästa det på oss själva och våra brädor, så att vi tillsammans lyser upp det mörka vattnet. Luciakronor och tomteluvor är också välkommet att ta på sig. Vi kommer förhoppningsvis få sällskap på land av en kör. Detta är dock i skrivande stund inte klart än. Deltagaravgiften kommer i år att gå till Föreningen Omtanke. Vi hoppas på en fin och stämningsfull kväll!

FÖR VEM?
– SUP-deltagare:
För att kunna delta behöver du ha paddlat tidigare och känna dig säker på brädan och helst ha en egen bräda. Du behöver också ha på dig en våt- eller torrdräkt, då det vid tidpunkten är mycket kallt i vattnet. Står man på knä, eller sitter på rumpan, är risken för att ramla i minimal, men en dräkt skyddar dig bättre än vanliga kläder om det trots allt skulle bli ett ofrivilligt dopp i det kalla vattnet. (Har du ingen egen bräda så har vi några brädor för uthyrning, pris 150 kr/bräda, välj alternativet "Jag vill hyra bräda" vid bokningen.)
– Publik:
Vill du bara komma och titta behöver du inte anmäla dig. Paddlingen kommer att utgå från vattnet utanför Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell och sen fortsätta bort mot Fors kyrkbro innan vi vänder tillbaka, så ta gärna en promenad längs ån medan vi paddlar. Tagga gärna Eskilstuna SUP om du lägger upp bilder i sociala medier så kan vi också se dem efteråt.

SAMLING
- SUP-deltagare:
I vattnet utanför Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell, Eskilstunaån, i centrala Eskilstuna, den 13 december klockan 17.00 (du behöver alltså se till att vara klar för avfärd i vattnet innan dess). Vi paddlar därefter i lugnt tempo bort mot Fors kyrka och sedan tillbaka. Tidsåtgång ca en till en och en halvtimme. OBS! Det går bra att lägga i brädan på annat ställe i ån och sen paddla bort till startplatsen innan klockan 17.00.

​KLÄDSEL/UTRUSTNING
– SUP-bräda med leash samt paddel
– Våt- eller torrdräkt
– Neoprenboots eller vinterkängor
– Flytväst
– Lysande detaljer/ljusslingor, till exempel luciakrona/ pannlampa/ annan lysande huvudbonad. Pimpa dig och din bräda med så mycket lysande attiraljer som möjligt. Ju mer desto bättre, vi vill ju synas i mörkret.
– Eventuellt något varmt att dricka i termos
– Torrt ombyte

ÖVRIGT
– Vi paddlar även om det regnar/snöar. Om vädret däremot skulle vara katastrofdåligt som till exempel snöstorm, ihållande spöregn eller om isen ligger på ån, ställs evenemanget in och meddelas då via sms till dig som är anmäld samt här och i evenemanget på Facebook.
– Vi kommer att paddla under broarna så du kommer att behöva ligga på mage för att komma under. Stanna kvar mellan Nybron och Strömsholmen om du tycker att det är för otäckt att paddla med tak över huvudet.
– Vi tar en del bilder/filmklipp under utfärden som vi sedan lägger upp på Facebook och Instagram och som man sedan gärna får dela.
– All paddling sker på egen risk.
– COVID-19: Smittspridningsrisken utomhus är liten men det är ändå viktigt att hålla avstånd och att hålla sig hemma vid minsta symptom. Vi följer de rekommendationer som finns.

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.