Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen "Lyssna" nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Opera: Boris Godunov

19 okt
15.00 - 17.45
Royal Eskilstuna

Säsongens första opera från Met är Musorgskijs mästerverk Boris Godunov. På efterfrågan från publiken får vi uppleva originalversionen från 1896. Se den live på Royal, lördag 9 oktober.

René Pape repriserar sin hyllade tolkning som den ryske tsaren. Operan är ett psykologiskt skådespel om människa och makt. Föreställningen utspelar sig mot bakgrund av inbördeskriget på 1500-talet, som i historieböckerna brukar kallas den ”stora oredan”.

Man brukar säga att om det är en opera som ska symbolisera Ryssland, så är det Boris Godunov. Tack vare publikens önskemål om kortare speltider under pandemin presenterar Met originalversionen från 1896, som är två timmar och en kvart.

Musorgskijs episka mästerverk Boris Godunov hade premiär i USA på Metropolitan 1913, cirka 40 år efter att operan kom till. Met skapade en överdådig premiär dirigerad av Arturo Toscanini. Operan beställdes ursprungligen av Serge Diaghilev för Parisoperan 1908. De färgglada kulisserna, köpta direkt från Paris, skapades av de banbrytande konstnärerna Alexander Golovine och Alexander Benois, och det detaljerade kostymerna av Ivan Bilibine.

Livesänds 9 oktober 19.00 från Metropolitan, New York.
Inspelad repris tisdag 19 oktober 15.00.
Speltid: cirka 2 timmar och 20 minuter

Dirigent: Sebastian Weigle
Produktion: Stephen Wadsworth
Scenografi: Ferdinand Wögerbauer
Kläder: Moidele Bickel
Ljusdesign: Duane Schuler
Koreograf: Apostolia Tsolaki
I rollerna: David Butt Philip (Grigorij), Maxim Paster (Shuiskij), Alexej Markov (Sjelkalov), René Pape (Boris Godunov), Ain Anger (Pimen), Stanislav Trofimov (Varlaam)

Vi har inte stöd för din webbläsare

Det verkar som att du använder en gammal webbläsare som vår webbplats tyvärr inte har stöd för. Men var inte ledsen för det, via länkarna nedan kan du ladda ner en modern webbläsare.