Besöksinfo

Här hittar du praktisk information inför ditt besök på STIGA Sports Arena.

Parkering

Munktellgaraget är tillfälligt avstängd från 1 november 2021 till våren 202 4på grund av byggnation. Ni hänvisas till tillfälliga parkeringar i närliggande områden.

På den här sidan kan du läsa mer om parkering i Munktellstaden.

På den här sidan kan du läsa mer om parkeringstillstånd.

Färdtjänst kan köra ända fram till entrén, via Gustafsvägen 3, kör längs med byggnaden fram till huvudentrén.

Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade hittar särskilda parkeringar inne i Munktellstaden.

STIGA Sport Arena är inte öppen för allmänheten, annat än vid matcher och arrangemang. Under träningar är arenan stängd. Håll dig uppdaterad med hjälp av Evenemangsguiden om vad som gäller kring just ditt besök.

Busshållplats finns bredvid STIGA Sports Arena, hållplats munktellstaden. Buss 6 från Centrum till Slagsta stannar där. Det finns även andra bussar som stannar i närområdet med promenadsträcka.

Vi rekommenderar att du kontrollerar din resa på grund av tillfälliga ombyggnationer eller annat i området. Här kan du planera din resa samt få information om eventuella störningar i trafiken

Här finns gratis WiFi, välj ett av nätverket. Du behöver inget lösenord, men du måste godkänna användarvillkoren. STIGA Sports Arena har två öppna nät för dig som besökare:

  • Stigaguest
  • EskilstunaDirekt

STIGA Sports Arena nya resturang är Smashit sportbar & restaurang. Du hittar dom via deras hemsida och även via Facebook.

Det finns även andra utbud av restauranger i närområdet.

Förvaringsskåp

Vi har inga låsbara skåp för väskor eller andra värdesaker. Tänk på att allt inte ta med onödiga personliga saker av värde. Större väskor och ryggsäckar kan oftast lämnas in garderoben när den är bemanad.

Assistanshund
Har du assistanshund/servicehund är den välkommen. I övrigt är husdjur inte tillåtna på STIGA Sports Arena av hänsyn till besökare med allergi.

Barnvagnar
Lämna gärna barnvagn i bilen på grund av brist på förvarings­utrymmen och utifrån att hålla säkerheten i lokalen.

Anpassning för personer med funktionshinder
Rullstolsplatser i arenan finns: Ja
Placering av rullstolsplatser: Längs med matchplan och på plan 2 längs med räcket, se ritning.
RWC för publik: Ja
Handikapparkering: Ja
Entré och foajé tillgänglighetsanpassad: Ja
Teleslinga i arena: Ja, finns att hämta i kassan, gäller A1 och A2 när Stigas PA Anläggning används. Separat lina går att lägga vid externa evenemang när annan PA anläggning används.
Teleslinga senast kontrollerad: -
Teleslinga på arena: -
RWC för medverkande: Ja

Huvudentrén nås via Arenatorget 1. Publikingången till entrén nås via ingång 1 och 2 om inget annat hänvisas. Entrén är på markplan och det finns dörröppnare. I huvudentrén möts du av en stor och rymlig foajé med tillgång till garderob, biljettförsäljning, hiss till plan 2, WC/RWC. Kiosker för pausservering finns längs med andra våningen, föreningar och arrangörer har rätt använda dessa vid bokning. Arenan har för närvarande ingen restauratör.

Vid mässor och konserter sker inträde till arenan på gatuplanet. För att komma upp till arenarummets övre foajé, där läktarplatserna finns, tar du antingen någon av de två trapporna eller hissen. Den övre foajén är ett stort öppet rum, arenans hjärta, där du kan rör dig mellan sina platser, olika försäljningsställen, platser för mat och dryck samt toalettbesök.

Mer information

Önskar du mer information, eller har du synpunkter på hur vi kan förbättra informationen är du välkommen att mejla till uthyrningen@eskilstuna.se