Hyra lokal på Rademachersmedjorna

Idag är det ofta svårt att försörja sig på traditionellt hantverk, men Rademachersmedjorna är en plats där hantverk och tradition hålls levande. Här får företag och föreningar som utför traditionellt hantverk och håller öppet för besökare hyra lokaler till subventionerad hyra.

Just nu finns ingen ledig lokal, men vi tar emot förfrågningar. Läget kan snabbt ändras. Skulle du vilja bedriva hantverk och butik i en historisk miljö? Tror du att ditt koncept skulle passa hos oss? Maila oss på rademachersmedjorna@eskilstuna.se

En kreativ miljö för engagerade hyresgäster

Som hyresgäst ska både du och din verksamhet må bra av att verka i en historisk miljö. Varje verksamhet på området drivs självständigt i förhållande till de övriga, men samverkan kring aktiviteter och öppethållande är viktigt för området som helhet. Som hyresgäst samarbetar du med övriga aktörer på Rademachersmedjorna, med Eskilstuna stadsmuseum och Destination Eskilstuna.

Krav på att hålla öppet 20 timmar i veckan finns. Verksamheten ska vara öppen under marknader och evenemang som anordnas på området. Verksamhetens koncept ska stämma överens med områdets karaktär samt anpassas för målgrupperna barnfamiljer och turister. Eskilstuna kommun förbehåller sig rätten att fritt välja hyresgäst.