Experimentverkstaden - nu har intresseanmälan för skolklasser öppnat

Förra årets höjdpunkt med en experiment­verkstad i Munktellmuseet blir en given programpunkt i år igen. Några nya stationer kompletterar förra årets favoriter och nu kan Eskilstunas skolor anmäla sig för ett besök.

Inne i Experimentverkstaden tas skolklasserna emot av en stationsvärd som förklarar vad eleverna ska göra och hur det fungerar. Eleverna får prova på olika stationer och upptäcka sin experimentlust. Det brukar vara ett uppskattat besök som lockar till skratt och skapar nyfikenhet. Experimentverkstaden riktar sig till barn från förskoleklass till åk 6, men alla åldrar är välkomna.

Max 300 personer får vistas samtidigt i lokalen. För att så många som möjligt ska få besöka Experimentverkstaden är tiden begränsad till max 2 timmar. Intresseanmälan krävs för skolklasser. Vi kan inte garantera att alla får en plats men platserna fördelas bland Eskilstunas skolor. Under vecka 36 får skolorna besked om hur många platser de tilldelas.

Exempel på stationer:

Släng dig i väggen: En storfavorit! Prova mäta kraft genom att springa rakt in i en madrasserad vägg. Hur kraftfullt kan du slänga dig i väggen?

Lutande tornet i pasta: Här får du prova på både hållfasthetslära och byggande. Testa att bygga broar eller torn med pasta och lär dig vilket sätt som blir mest hållbart.

Sans och balans: Kluriga cyklar som inte beter sig som vanliga cyklar. Testa om du kan cykla igenom hela banan.

Öppettider för skolklasser:

Torsdag 29 september 8.30-16.00

Fredag 30 september 8.30-16.00

Öppettider för allmänheten:

Torsdag 29 september: 14.30-16.00.
Fredag 30 september: 12.30-16.00.
Lördag 1 oktober: 10.00-16.00.

Experimentverkstaden kommer vara öppen för allmänheten under lördagen men då krävs ingen föranmälan. Max 300 personer får vistas i lokalen samtidigt. För att så många som möjligt ska få besöka Experimentverkstaden är din tid begränsad till 2 timmar. Nya besökare släpps in kontinuerligt i mån av plats.

Varmt välkomna till Munktellmuseet!