Höjdpunkter ur programmet

Nu är det inte långt kvar tills Kunskapsfesten slår upp portarna för första gången. Här kommer några tips ur programmet för dig som vill ha extra inspiration.

Några höjdpunkter ur programmet

Experimentverkstad

Upptäckarmecka för barn och unga. Prova på olika stationer och upptäck experimentlusten i dig.

Plats: Munktellmuseet

Öppettider allmänheten:

Torsdag 9 september 14:00-16:00.

Fredag 10 september 14:00-16:00.

Lördag 11 september: 10:00-15:00.

Öppettider skolklasser:

Torsdag 9 september 10:00-14:00

Fredag 10 september 10:00-14:00

Intresseanmälan krävs för skolklasser.

Mer info om experimentverkstaden hittar du här.

Emma Frans – om infodemi och att skilja vetenskap från trams

Emma Frans, doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska Institutet hjälper oss att undvika fallgropar i en värld som är drabbad av en infodemi med alternativa fakta, fejknyheter och faktaresistens.

11 september, 11:00-12:00, digitalt. Klicka här för att komma till sidan som lägger upp sändningen.

Kan onlinespel öka intresset för vetenskap och forskning?

Genom att spela Virus Fighter kan du tillsammans med dina vänner bekämpa pandemier, testa olika strategier och samtidigt lära dig mer om vaccinering. I denna workshop får du veta mer om hur du kan involvera unga i samskapande aktiviteter för att utveckla utbildningsspel.

9 september, 11:00-12:00, digitalt. Klicka här för att komma till sidan som lägger upp sändningen.

Varför är vetenskap viktigt?

Vad är fakta och vad är en åsikt? Kan vi lita på forskningen? Har människor förtroende för vetenskapen? Och kan den rentav skydda vår demokrati? Välkommen att vara med i ett samtal om varför vetenskap är viktigt och rör alla!

9 september, 13:00-14:00, delta på plats på Eskilstuna Teater. OBS! Föranmälan. Klicka här för att föranmäla dig. Drop in i mån av plats. Det går även att delta digitalt.

Cecilia Hertz: Sveriges enda rymddesigner

Cecilia Hertz föreläser om vad rymdforskningen åstadkommit under den här tiden – men framförallt om hur framtidens samhälle tar form i rymden.

9 september, 15:00-16:00, delta på plats på Eskilstuna Teater. OBS! Föranmälan. Klicka här för att föranmäla dig. Drop in i mån av plats. Det går även att delta digitalt.

Kunskapsbaren – underhållning och forskning med Fredrik Lindström

En kombination av stand-up och samtal om forskning på ett roligt och lättillgängligt sätt. Bland annat medverkar komikern, författaren, språkprofilen och programledaren Fredrik Lindström samt den lokala profilen Anna Bergfors (Miss Farmor). Medverkar gör även MDH-forskarna Cecilia Lind, docent i företagsekonomi, och Emilia Rovira Nordman, lektor och forskare i marknadsföring och strategi.

Vi är glada att meddela att Fredrik Lindström ersätter Emma Knyckare, som tyvärr blivit sjuk. Vi beklagar detta. Upplägget och ämnet är detsamma som tidigare och kvällen kommer garanterat att bli underhållande och lärorik. Varmt välkomna!

9 september, 17:30-19:00, Eskilstuna Ölkultur. OBS! Föranmälan krävs. Sittplatser bokas 17.00-19:00. Förbokas via info@eskilstunaolkultur.se. Ange tid, antal personer och om ni vill äta.

Ett annat evenemang (Stormvarning Session) startar efteråt. Respektera tiden eller boka plats till båda (17:00-20:30). Tack för att du hjälper till att undvika trängsel!

Stormvarning Session med Petra Marklund

Ett tvärvetenskapligt samtal blandat med livemusik av artisten Petra Marklund. Vad har vetenskapen egentligen har för roll i klimatfrågan.

9 september, 19:30-20:30, Eskilstuna Ölkultur.

OBS! Föranmälan krävs. Sittplatser bokas från ca 19:15. Förboka via info@eskilstunaolkultur.se. Ange tid, antal personer och om ni vill äta.

Ett annat evenemang (Kunskapsbaren) pågår i lokalen till 19:00. Respektera tiden eller boka plats till båda (17:00-20:30). Tack för att du hjälper till att undvika trängsel!

Medborgarforskning

Vad är det och hur går det till? Här får du veta mer i ett seminarium. Du får till och med vara med och forska i vår workshop.

11 september, 12:00-13:00, digitalt. Klicka här för att komma till sidan som lägger upp sändningen.

 

Alla programpunkter kommer att pågå digitalt på webben eller centralt i Eskilstuna. Välj mellan närmare 30 programpunkter - en blandning av föreläsningar av framstående forskare, underhållning och prova-på-aktiviter.