Arrangörer, partners och medverkande

Kunskapsfesten arrangeras av Eskilstuna kommun i nära samverkan med Mälardalens universitet. Sparbanken Rekarne, Region Sörmland, Volvo Construction Equipment och Eskilstuna-Kuriren är partners. Tillsammans med många medverkande skapar vi Kunskapsfesten.

"Jag är glad att vi tillsammans kan göra det här för Eskilstuna. Det stärker samarbetet mellan högskolan, näringslivet och kommunen och samtidigt växlar vi upp perspektivet med att vara det kunskapssamhälle vi behöver vara. Synen på fakta, kunskap, forskning och vetenskap är centralt för vår utveckling. Inget kunde vara mer rätt än denna festival."

Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

 

"Kunskap är en avgörande faktor för att vi ska kunna skapa en hållbar utveckling i samhället. Nu är Eskilstuna en universitetsstad och vi på Mälardalens universitet vill vara med och sätta Eskilstuna på kartan som en stad där kunskap skapas och kommer till nytta för samhället. Det gör vi genom att utbilda, forska och samverka. Vi är otroligt glada för Kunskapsfesten och det fina samarbete mellan Eskilstuna kommun, näringsliv, civilsamhälle och akademi som finns här."

Lena Gumaelius, vikarierande rektor MDU

Partners

"För oss som bank är det viktigt att vara en levande del i näringslivet, också tillsammans med Mälar­dalens universitet. Kunskap är en förutsättning för så mycket. Dels för att du som människa ska kunna växa, men också vara en del i samhället."

- Annika Helg, VD, Sparbanken Rekarne


Logo Region Sörmland

"Som projektledare för Sveriges första Digifysiska Science Center drivs både jag och Region Sörmland av att tillgängliggöra allt inspirerande arbete som redan görs i Regionen men vi ska också vara utgångspunkten för nya satsningar. Kunskapsfesten är precis en sådan satsning som vi vill stötta, så att fler barn och unga kan nå sin fulla potential."

- Sofie Munke Cilano, projektledare, Region Sörmland

.

logo Volvo

Volvo Construction Equipment


.

Forskarfredag