Unga fotografer på Nybron

Hur ser Eskilstuna ut genom unga människors ögon? Och hur ser Eskilstuna ut sommaren 2022? Finns det kanske platser du inte visste fanns?

Utställningen invigs på Nybron klockan 15.00 1 juli 2022. (Mer information om invigningen finns längre ner.)

Utställningen är tillgänglig dygnet runt till och med 2 oktober.

Ungdomar dokumenterar sitt Eskilstuna

I sommar kommer stadsmuseet att ta emot en grupp feriepraktikanter i åldrarna 15-17 år som ska dokumentera sitt Eskilstuna. Under tre veckor kommer de att fotografera på olika teman och ge sin bild av den plats där de växer upp. Ett urval av bilderna kommer att visas redan i sommar i en fotoutställning som öppnar på Nybron 1 juli och som finns tillgänglig till och med 2 oktober.

Nya och gamla bilder

Utställningen kommer att visa Eskilstuna genom unga människors ögon. Kanske får du se platser du inte visste fanns i Eskilstuna? I utställningen kommer du också att få se äldre bilder av Eskilstuna, så att du kan jämföra med hur det ser ut idag. Kanske får du se Eskilstuna från både botten och toppen?

Bilderna blir historia

Fotografierna kommer att tas in i stadsmuseets bildsamling och sparas. Framtidens forskare och andra intresserade får tillgång till bilderna i bildarkivet för att kunna berätta om livet som ung på 2020-talet i Eskilstuna. Det vi sparar och dokumenterar idag blir historia imorgon.

Om invigningen

Utställningen invigs av kultur- och fritidsnämndens ordförande Marie Svensson (S). Invigningen sker vid brofästet på västra sidan mot lilla parken.

Ungdomarna som fotograferat och stadsmuseets personal berättar om projektet och utställningen. Tillsammans firar vi med cider och tilltugg! Öppet för alla. Ingen föranmälan krävs.