Boka ett VIP-besök på helgen

Eskilstuna stadsmuseum har fortfarande stängt, men under fem helger under våren (8 maj - 6 juni) ger vi barn och unga möjlighet att komma på ett bokat besök tillsammans med sin familj/sitt sällskap. Du måste boka tid för att kunna besöka museet. Besöket är kostnadsfritt.

Måste jag boka plats?
Ja, du måste boka plats. Du kan boka tid från och med 5 maj klockan 09.00. Begränsat antal platser. Det kostar inget att boka plats.

Så bokar du ditt besök
Tyvärr ligger vår bokningstjänst nere. Istället ber vi dig att maila ditt namn och telefonnummer till stadsmuseet@eskilstuna.se

Vi återkommer till dig via telefon så fort vi har möjlighet och så ser vi om vi kan hitta en ledig tid som passar dig.

Notera att ditt mail bara är en förfråga - inte en faktisk bokning. Först när vi har ringt upp och bekräftat din bokade tid har du bokat en plats.

Avboka besök
Du som redan har bokat ett besök kan avboka ditt besök genom att maila till stadsmuseet@eskilstuna.se Skriv vilken tid du önskar avboka och i vilket namn bokningen var gjord.

Vi är tacksamma om avbokningen kommer i så god tid som möjligt så att vi kan erbjuda platsen till någon annan. Blir någon i ditt sällskap sjuk ska du givetvis avboka även med kort varsel.

Vem kan boka ett besök?
Vi vill såklart vara tillgängliga för alla, men just nu har vi valt att prioritera dig som kommer i sällskap med barn och ungdomar. På grund av risk för smittspridning är museet stängt för andra besökare.

När kan jag komma?
Du kan boka ditt besök under helgerna (lördag och söndag) 8 maj-6 juni. Varje helgdag finns det fyra olika starttider för besök. För att så många som möjligt ska få chans att besöka oss begränsar vi bokningen till max ett besök per person. Besökstiderna ser ut så här:

10.00 - 11.20

11.30 - 12.50

13.00 - 14.20

14.30 - 15.50

Hur går besöket till?
Vi välkomnar två sällskap i taget. Ett sällskap börjar på ovanvåningen och ett sällskap börjar på nedervåningen. Varje besök varar i 80 minuter (1 timme och 20 minuter). I 40 minuter har du tillgång till övervåningen och i 40 minuter har du tillgång till nedervåningen. Personal meddelar när det är dags att byta våning.

Om du vill besöka utställningen Lilla stadsmuseet som ligger på nedre våningsplanet har du alltså max 40 minuter att spendera i just den utställningen. Du blir sedan erbjuden att besöka utställningarna en trappa upp i ytterligare 40 minuter. När du anläder får du information om på vilket våningsplan du ska börja.

Vill du avsluta ditt besök innan din tid är slut går det självklart bra.

Vilka utställningar som finns på respektive våningsplan hittar du längst ner i den här texten.

Hur många kan jag boka plats åt?
Du kan max boka plats åt 8 personer. Du bokar plats åt dig och ditt sällskap. Ett sällskap kan vara olika stort. En vuxen och ett barn kan vara ett sällskap. En familj kan komma i sällskap med en annan familj som de redan regelbundet umgås med. Undvik att bjuda med personer du inte brukar umgås med.

Ingång och parkering
Vi släpper in dig via entrén på innergården, Faktorigatan 4b. Ingången via Strömsholmen är stängd. Observera att parkeringen på Strömsholmen är avstängd.

Stanna hemma om du är sjuk
Om du känner dig sjuk ska du inte besöka museet. Det är viktigt att du avbokar ditt besök om du inte kan komma, då blir något annat sällskap glada! På museet finns tillgång till varmt vatten och tvål samt handsprit. Tvätta gärna dina händer före och efter ditt besök.

Kan jag fika på museet?
Café och butik har stängt. Du kan ta med eget fika om du vill, men du måste fika under din tilldelade tid på nedervåningen. Du kan alltså inte förlänga ditt besök för att hinna fika.

Utställningar på våning 1 respektive våning 2
Här kan läsa mer om utställningarna här.

Utställningar på våning 1
Lilla stadsmuseet
Ångmaskinhallen
Mekanisk verkstad

Utställningar på våning 2
Faktotum
Slottet som försvann
Eskilstunas 1700-tal
Värjor, sablar och huggare
Laddat