Eskilstunas okända 1700-tal - livet i en annan tid

Barnmorskan tappar tålamodet, fältskären skär upp bölder och tre kvinnor bedriver olaglig handel. I stadsmuseets nya bok möter du färgstarka personligheter och gripande livsöden likväl som stillsamma invånare och den slitsamma vardagen.

Köp eller låna boken

Du kan köpa boken på Eskilstuna stadsmuseum. Bokens kostar 249 kr och du kan betala med kort och Swish.

Du kan också köpa boken hos Eskilstuna konstmuseum. Här kan du betala med kort och kontanter.

Boken finns att låna på Eskilstuna stadsbibliotek . Boken finns också som talbok via Legimus för dig som har rätt till det. Prata med ditt bibliotek om du vill veta mer.

Om du vill köpa in boken till ett bibliotek, en skola eller för att sälja den i butik går det bra att kontakta museets reception på 016-710 23 75 eller stadsmuseet@eskilstuna.se

Mer om boken

Berättelserna i boken bygger på helt ny lokalhistorisk forskning om vanliga och mestadels okända eskilstunabor för 300 år sen.

Boken ges ut av Eskilstuna stadsmuseum och Stiftelsen Lagersberg.

Digitalt boksläpp

Under boksläppet den 19 maj 2021 berättade musiechef Åsa Egeld och antikvarie Elin Eriksson om projektet och gav smakprov från innehållet.

Du kan själv välja att slå på undertexter om du vill se filmen textad. Du kan också välja att se filmen i fullskärm. Tryck på play och använd menyn i underkant.