Årby bakom rubrikerna

Var med och skapa Årbys historia! Årby är ett område som det senaste året ofta har beskrivits av andra, men vad säger barnen och ungdomarna som bor där? Hur trivs familjer och de äldre? Bli en del av vår samtids­dokumentation och berätta om ditt Årby.

Utställningen om Årby invigs 1 juni 2023.

En barnhand syns framför en surfplatta. På surfplattan syns en bild på ett höghus och en liten tecknad människa.

Fler berättelser om Årby

Årby är ett område som det senaste året ofta har beskrivits av andra, men vad säger barnen och ungdomarna som bor där? Hur trivs familjer och de äldre? Varför säger flera i områdets kommunala verksamheter att de aldrig skulle vilja jobba någon annan stans och varför låter så många invånare fredags­myset vänta för att gå på veckomöte och planera fotbolls­matcher med polisen och grillkvällar för barnfamiljer?

Samtidsdokumentation och utställning

Under våren gör Eskilstuna stadsmuseum en samtids­dokumentation om och med Årby. Barn i förskola och skola skapar, skriver och berättar om sitt Årby tillsammans med museets pedagoger. Materialet ligger till grund för en utställning som öppnar 1 juni på museet. Utställningens tilltänkta namn är Årby bakom rubrikerna.

Var med och skapa Årbys historia

Vuxna som bor eller verkar i Årby uppmanas också att skicka in foton och berättelser. Eller ännu hellre att träffa en av museets antikvarier för en intervju. Det går bra att vara anonym men du kan också välja att vara med på foto eller film och kanske till och med att synas i utställningen. Allt material sparas för framtiden i stadsmuseets arkiv. Det vi samlar in idag blir historia imorgon!

Vill du vara med och skapa Årbys historia?

Hör av dig till någon av oss:

Museipedagog Kari Arnekleiv
kari.arnekleiv@eskilstuna.se

Museipedagog Karolien Jorissen
karolien.jorissen@eskilstuna.se

Antikvarie inom historia och samtidshistoria Elin Eriksson
elin.eriksson7@eskilstuna.se

Vill du hellre ringa istället för att skicka e-post? Ring till Eskilstuna stadsmuseums reception så hjälper de dig vidare, 016-710 23 75