Kulturnatten skapas tillsammans

Kulturnatten skapas av alla som deltar, från föreningar, studieförbund och museer till bibliotek, mötes­platser och andra verksamheter som öppnar sina dörrar för invånare, kulturaktörer och besökare att mötas genom kultur.

Eskilstuna kommun samordnar kultur­natten i samarbete med våra partners Eskilstuna folkhögskola, Scenkonst Sörmland och Studiefrämjandet Sörmland:

Eskilstuna Folkhögskola

Folkhögskolan huserar över 400 konst-, design- och yrkesstuderande elever i sina ateljéer och kreativa rum. Under kulturnatten öppnar de upp sina lokaler i Munktellstaden för både arrangörer och besökare.

https://eskilstunafolkhogskola.nu/

Scenkonst Sörmland

Genom musik, teater, dans och film vidgar de vyer och väcker engagemang hos barn, ungdomar och vuxna i hela Sörmland. I deras lokaler i Munktellstaden kommer du att få vara med om musikaliska äventyr såväl som samtal om scenkonst.

https://www.scenkonstsormland.se/

Studiefrämjandet Sörmland

Genom ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturupplevelser och föreläsningar vill de ge människor kunskap och kraft att forma sin framtid. Under kulturnatten kommer de fylla Contrast och Rademacherscenen med världskultur.
https://www.studieframjandet.se/