Ung salong 2023

25 november är det vernissage för årets Ung salong där ungdomar som går i högstadiet eller gymnasiet och som bor eller går i skolan i Eskilstuna, ställer ut på Eskilstuna konstmuseum.

Vernissage 25 november!

Ung salong på Eskilstuna konstmuseum anordnades för första gången 2016 och har sedan dess återkommit årligen varje höst. Ambitionen med utställningen är att ge en bild av de ämnen, frågeställningar, motiv och tekniker som unga idag intresserar sig för.

Utställningen invigs lördag den 25 november och pågår till och med 7 januari 2024.

Vem får söka till Ung salong?

Alla som går i högstadiet eller gymnasiet och som bor eller går i skolan i Eskilstuna, kan söka till Ung salong.

Vad får jag söka med?

Ditt bidrag kan handla om vad du vill och vara utfört i valfri teknik. Det kan alltså vara teckningar, målningar, skulpturer, foton, kollage, video med mera. Bidragen får vara högst två år gamla.

Du får ansöka med max tre verk, men det går också bra att ansöka med bara ett eller två stycken.

Vad ska jag skicka in?

Du måste skicka in ett ansökningsformulär och bild/bilder på det du skapat. Formulär hittar du längre ner på sidan.

Scanna eller fota verket eller verken som du vill ansöka med. En bild får vara max 2 MB. Döp bilderna med ditt namn och Verk 1, 2 eller 3. Spara och fyll i formuläret nedanför och mejla det tillsammans med bilderna till konstmuseet@eskilstuna.se.

Om du hellre vill posta eller lämna in din ansökan så går det bra. Men du kan inte lämna in själva föremålen/verken som du skapat. Du ansöker med fotografier av dem. 

Adressen är:
Eskilstuna konstmuseum
Ung salong
Portgatan 2, 633 61
Eskilstuna

Ljud- och videoverk

Om du vill ansöka med ett videoverk måste det vara inspelat i något av följande format: .mpg, .mpeg, .mp4 eller .mov.

Om filen överskrider 2 MB behöver du använda en filöverföringstjänst, till exempel WeTransfer. Ange Ung salong 2023 och döp filen med ditt namn.

Ansökningsformulär

Öppna pdf:en, fyll i och spara ner till din enhet. Mejla din ifyllda pdf tillsammans med bilder på det du skapat.


Sista ansökningsdag för Ung salong 2023 var 22 oktober.

En jury, bestående av personer som dagligen arbetar med konst och som är knutna till konstmuseet, tittar på alla inkomna ansökningar.

Om inte alla inkomna bidrag får plats väljer juryn ut de verk som de tycker passar bäst för den här utställningen. Det betyder inte att bortvalda verk inte duger eller att de inte är konstnärligt intressanta, utan att de inte får plats på bästa sätt i utställningen.

Konstmuseet meddelar alla som ansöker om de blivit uttagna att medverka i utställningen eller inte. Det sker via mejl, till angiven adress i ansökningsformuläret. Du får då veta vad som gäller för inlämning av verk till utställningen.

Vill du veta mer?

Om du har frågor om Ung salong är du välkommen att kontakta oss. Mejla till konstmuseet@eskilstuna.se