Ung salong

Ung salong är vår jurybedömda salong för högstadie- och gymnasieelever i Eskilstuna. Ansökan är öppen till och med 17 oktober!

UNG SALONG
27 november – 9 januari 2022

Du som går i högstadiet eller gymnasiet och som bor eller går i skolan i Eskilstuna, har möjlighet att ställa ut på Eskilstuna konstmuseum!

Så här ansöker du

Ditt bidrag kan handla om vad du vill och vara utfört i valfri teknik. Det kan alltså vara teckningar, målningar, skulpturer, foton, kollage, video med mera.

Du får ansöka med max fyra verk, men det går också bra att ansöka med bara ett, två eller tre stycken.

Scanna eller fota verket eller verken som du vill ansöka med. En bild får vara max 2 MB. Döp bilderna med ditt namn och Verk 1, 2, 3 eller 4. Fyll i formuläret nedanför och skicka det tillsammans med bilderna till konstmuseet@eskilstuna.se.

Ljud- och videoverk

Om du vill ansöka med ett videoverk måste det vara inspelat i något av följande format: .mpg, .mpeg, .mp4 eller .mov.

Om filen överskrider 2 MB fyller du i ansökningsformuläret men istället för att bifoga filen mejlar du den med hjälp av en filöverföringstjänst, till exempel WeTransfer till konstmuseet@eskilstuna.se. Ange Ung salong 2021 och döp filen med ditt namn.

När du har ansökt

En jury, bestående av personer som dagligen arbetar med konst och som är knutna till konstmuseet, tittar på alla inkomna ansökningar.

Juryn väljer ut de verk som de tycker passar bäst för den här utställningen. Det betyder inte att bortvalda verk inte duger eller att de inte är konstnärligt intressanta, utan att de inte får plats på bästa sätt i utställningen.

Konstmuseet meddelar alla som ansöker om de blivit uttagna att medverka i utställningen eller inte.

När och var visas utställningen?

Utställningen Ung salong invigs lördag 27 november 2021 på Eskilstuna konstmuseum och pågår till och med 9 januari 2022.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss

Om du har frågor om Ung salong går det bra att mejla oss på konstmuseet@eskilstuna.se

Bakgrund

Ung salong på Eskilstuna konstmuseum anordnades för första gången 2016. Ambitionen med utställningen är att ge en bild av dagens unga konstnärer och de ämnen, frågeställningar, motiv och tekniker de intresserar sig för.