Trivselregler

Vi vill att ni läser igenom våra trivselregler och förbereder era elever. Allt för att besöket ska bli så givande som möjligt för er.

Inför ert besök

På Eskilstuna konstmuseum vill vi ge eleverna en konstupplevelse och att eleverna ska upptäcka konsten utifrån lust och upptäckarglädje. Därför är det bra om ni tänker på detta inför och under besöket:

  • som lärare är du ansvarig för dina elever under besöket, var gärna aktiv och ta initiativ där du ser att du kan hjälpa till
  • det är aldrig tillåtet att ta på eller röra konst (om inte annat anges)
  • spring inte i lokalerna då det är lätt att stöta till ett konstverk
  • kläder och väskor lämnas i entrén, där det finns låsbara skåp eller personal som kan ta hand om det
  • fotografering för privat bruk är tillåtet, men utan blixt


Kostnadsfritt besök

Eskilstunas skolor och kommunala verksamheter kan boka visning och arbete i konstverkstan kostnadsfritt tillsammans med vår konstpedagog.

Om du väljer att komma själv med din klass så finns det en lärarhandledning som du kan använda under besöket. Den ger dig information om utställningarna som visas samt tips och idéer på vilka frågeställningar som kan vara aktuella att arbeta med under besöket eller i klassrummet efter besöket.

Lärarhandledningen finns i receptionen på konstmuseet och du finner den även här (just nu finns ingen handledning).

Om ni kommer fler än 15 personer, vänligen meddela receptionen innan ert besök. 016 710 13 69 eller konstmuseet@eskilstuna.se

Kontakt